Last Updated: 11:11AM 3/28/2024

Zodra er nog geen sprake is van problemen, laten veel mensen niets doen aan hun riool. Niet gek, want waarom zou je? Een rioolinspectie is voor veel mensen geen gek idee, alleen wordt niet overwogen omdat veel mensen niet goed begrijpen waarmee het kan helpen. In deze blog noemen we drie dingen waarmee de rioolinspectie kan helpen!

  1. Stank

Een verstopt riool kan een nare geur met zich meebrengen. Het is iets waar liever niemand over nadenkt, maar riolering heeft een specifieke geur die iedereen gelijk herkent. Wanneer je te maken hebt met een verstopt riool, voorkom je dat geuren goed kunnen wegspoelen. Uiteindelijk verspreidt deze geur zich door het hele huis, waardoor je steeds lastiger van deze geur afkomt. Door op tijd een rioolinspectie te doen, zorg je ervoor dat deze geur niet je huis zal binnentreden maar dat het alle vrijheid blijft houden om zich naar het riool te verplaatsen.

  1. Ingroeiende wortels

Eén van de lastigste vormen van rioolverstopping is wanneer boomwortels zich hierin nestelen. Riolering speelt zich natuurlijk voor het grootste gedeelte af ondergronds, precies het gebied waar boomwortels groeien. Doordat deze niet één kant op groeien, kan het gebeuren dat ze richting, om of zelfs in je riolering groeien. Wanneer dit in te grote aantallen gebeurt, kan het je riolering verstoppen. Een specialist weet wat er op zo’n moment moet plaatsvinden om het functionerend te houden, maar het liefst voorkom je dit aan de hand van een rioolinspectie.

  1. Verouderde leidingen

Bij veel oude huizen in Nederland is daadwerkelijk alles oud. We hebben het dan nog niet over het interieur of de bakstenen, maar ook over het riool. In principe kan een riool erg lang mee, maar niet voor altijd. Wanneer een riool al voor lange tijd aangelegd ligt, kan het verouderen tot het punt dat het afbreekt en niet langer goed functioneert. Dit is niet fijn, maar gelukkig wel eenvoudig te verhelpen aan de hand van een inspectie, aangezien deze oude leidingen eenvoudig in kaart brengen. 

Gelijk een rioolinspectie!

Ben jij op zoek naar een riool ontstoppingsbedrijf, dan is Riool Totaal Service jouw specialist. Ze weten als geen ander hoe ze jouw riool inspecteren, maar ook hoe ze de juiste stappen doorlopen om deze weer terug naar vanouds te krijgen. Ervaar het zelf!