Overzicht blogs

Op deze pagina posten wij onze nieuwste blogs.

Van tips & tricks tot de nieuwe trend en van de laatste trends op woongebied tot het stylen van je buitenruimte.

Welke vloer kan je het beste leggen in een oud huis, welke mogelijkheden zijn er? Hoe kan je je huis het beste verduurzamen? 
Gezonde verf zonder schadelijke stoffen, bestaat dat? Jazeker!
Dit en nog veel meer, daar over informeren we jou!

4 Voordelen van het hebben van rolluiken

Last Updated: 2:02AM 10/11/2023

In ieder huis is het fijn dat je ontspannen kan zitten zonder dat mensen de hele tijd naar binnen kijken of dat de zon de kamer in schijnt. Veel mensen hebben daarom iets van raambekleding, zoals gordijnen of rolluiken om meer privacy te creëren. Rolluiken worden steeds populairder in huizen over de hele wereld. Ze bieden niet alleen verduistering en extra beveiliging, maar hebben ook een aantal andere voordelen. In dit artikel zullen we vier voordelen van het hebben van rolluiken bespreken. 

Beveiliging en privacy:

Het meest voor de hand liggende voordeel van het hebben van rolluiken is de verbeterde beveiliging en privacy die ze bieden. Rolluiken kunnen potentiële inbrekers afschrikken, omdat ze een extra obstakel vormen dat moeilijk te doorbreken is. Bovendien kunnen rolluiken volledig worden afgesloten, waardoor nieuwsgierige blikken worden voorkomen en uw privacy wordt beschermd. Dit is vooral handig voor mensen die op de begane grond wonen of huizen hebben met grote ramen.

Energiebesparing:

Een ander groot voordeel van rolluiken is de energiebesparing die ze kunnen opleveren. Rolluiken fungeren als extra isolatielaag voor uw ramen, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en de koelte in de zomer wordt behouden. Dit betekent dat u minder afhankelijk bent van verwarming en airconditioning, wat resulteert in lagere energierekeningen. Ook in de zomer kunnen rolluiken handig van pas komen omdat ze ook hitte tegen kunnen houden waardoor het aangenaam blijft in je woning. Bovendien kunnen rolluiken ook helpen bij het verminderen van tocht en geluidsoverlast, waardoor uw huis nog comfortabeler wordt.

Geluidsreductie:

Rolluiken van onder andere de Zonweringfabriek, kunnen ook een effectieve manier zijn om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Het lawaai van verkeer, bouwwerkzaamheden of buren kan uw dagelijkse activiteiten verstoren en uw slaapkwaliteit beïnvloeden. Met rolluiken kunt u dit probleem aanpakken, omdat ze een extra barrière vormen die geluidsgolven absorbeert en dempt. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die in drukke stadscentra wonen of in de buurt van luchthavens.

Bescherming tegen extreme weersomstandigheden:

Rolluiken bieden ook bescherming tegen extreme weersomstandigheden, zoals stormen, hagel en hevige regenval. Door rolluiken te sluiten, kunt u uw ramen en het interieur van uw huis beschermen tegen schade veroorzaakt door harde windstoten, rondslingerende takken of vallende voorwerpen. Dit kan u helpen om onverwachte reparatiekosten te voorkomen en de levensduur van uw ramen te verlengen. Bovendien kunnen rolluiken ook uw huis temperatuur stabiel houden tijdens extreme hitte of kou, waardoor u en uw gezin comfortabel blijven.

Zonnepanelen review

Last Updated: 13:13PM 7/19/2023

Je ziet tegenwoordig steeds meer appartementen overstappen op duurzame opties, zoals het gebruik van zonnepanelen. In dit artikel gaan we het hebben over het belang van duurzame investeringen en de voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving, en het investeren in zonnepanelen is een stap in de goede richting. We zullen bespreken hoe zonnepanelen werken, welke voordelen ze bieden en waarom ze een slimme keuze zijn voor zowel het milieu als je portemonnee. Dus, als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, lees dan snel verder voor een informatieve review!

De voordelen van zonnepanelen

Appartementen worden ook steeds vaker verduurzaamd door de installatie van zonnepanelen. Dit is niet alleen een positieve ontwikkeling voor het milieu, maar biedt ook tal van voordelen voor de bewoners. Ten eerste draagt het gebruik van zonnepanelen bij aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Door zelf groene energie op te wekken, verminderen appartementencomplexen hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen ze de uitstoot van schadelijke gassen.

Daarnaast zorgen zonnepanelen voor een aanzienlijke kostenbesparing op energierekeningen. Door gebruik te maken van de zon als energiebron kunnen bewoners hun elektriciteitskosten aanzienlijk verlagen. Bovendien bieden zonnepanelen de mogelijkheid om overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, waardoor je zelfs geld kunt verdienen met je zonne-energieproductie.

Last but not least, het installeren van zonnepanelen verhoogt ook de waarde van je appartement. Potentiële kopers en huurders zien duurzame voorzieningen als een waardevolle toevoeging, wat je investering nog aantrekkelijker maakt op de lange termijn.

Hoe zonnepanelen werken

Geld lenen voor zonnepanelen is een optie die veel mensen overwegen, omdat het de initiële investeringskosten kan helpen dekken. Het is belangrijk om te begrijpen hoe zonnepanelen werken voordat je deze beslissing neemt. Zonnepanelen werken door middel van fotovoltaïsche cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit.

Deze elektriciteit kan direct worden gebruikt in huis of worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Eenmaal geïnstalleerd, zijn zonnepanelen over het algemeen onderhoudsarm, maar het is belangrijk om regelmatig de prestaties te monitoren en eventuele schoonmaak- of reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Wanneer je besluit geld te lenen voor zonnepanelen, zijn er verschillende financieringsopties beschikbaar.

Dit kan variëren van persoonlijke leningen tot specifieke leningen voor energiebesparende maatregelen. Het is verstandig om verschillende leningaanbieders te vergelijken en te letten op factoren zoals rentetarieven, looptijd en aflossingsvoorwaarden. Het is ook de moeite waard om te onderzoeken of er subsidieregelingen of andere financiële stimulansen beschikbaar zijn om de kosten van de lening te verlichten.

Waarom zonnepanelen een slimme investering zijn

Zonnepanelen zijn niet alleen een duurzame keuze, maar ook een slimme investering. Het rendement op investering en de terugverdientijd van zonnepanelen maken ze aantrekkelijk voor huiseigenaren. Hoewel de initiële kosten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen hoog kunnen zijn, kunnen de besparingen op de energierekeningen in de loop van de tijd aanzienlijk zijn.

De terugverdientijd varieert, afhankelijk van factoren zoals de locatie, de grootte van het zonnestroomsysteem en het energieverbruik. In de meeste gevallen kunnen zonnepanelen echter binnen 7 tot 12 jaar hun kosten terugverdienen. Bovendien zijn er verschillende financiële ondersteuningsregelingen en subsidies beschikbaar die de investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker maken.

Denk hierbij aan terugleververgoedingen, belastingvoordelen en stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid. Naast financiële voordelen dragen zonnepanelen ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en verminderen ze de afhankelijkheid van traditionele energieleveranciers. Het is een investering die niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Overwegingen bij de aanschaf van zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er verschillende belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Allereerst is het essentieel om het juiste aantal zonnepanelen te bepalen op basis van je energiebehoeften en beschikbare dakoppervlakte. Een professionele installateur kan je hierbij helpen.

Daarnaast is de kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel de zonnepanelen als de installateur van groot belang. Kies voor gerenommeerde merken en zorg ervoor dat de installateur ervaring heeft met zonnepaneelsystemen. Verder is het raadzaam om te letten op onderhoudsvereisten en garanties. Zonnepanelen vereisen over het algemeen weinig onderhoud, maar het is belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen om de efficiëntie te behouden.

Daarnaast is het verstandig om te controleren welke garanties er worden geboden op de panelen en de installatie. Tot slot moet je rekening houden met de plaatsingsmogelijkheden en oriëntatie van de zonnepanelen. Een gunstige ligging ten opzichte van de zon gedurende de dag zal de energieopbrengst maximaliseren.